انواع ورق ها

ورق های فولادی (فلزی) به دو صورت کلی نورد (تولید) میشوند  

1- نورد سرد 

2-نورد گرم

نورد گرم ( ورق سیاه )

ور ق سیاه 

محصولی است از فولاد که با روش نورد گرم تولید می شودو در استاندارد های مختلف تولید شده و و دو نوع معمولی و صنعتی تولید و در بازار ایران  به فروش می رسد ورق ها در دو شکل مختلف وارد بازار می شوند شکل رول و شکل شیت  البته ورق تنها تا ضخامت  15 میلی متر می تواند در دو شکل  رول فرم  و شیت  وارد بازار گردد  و از سایز 15 میلی متر به بالا تنها  به صورت  شیت خام  وارد بازار  می شود هر دوی این شکل  ورق قابل برش به سایزهای مختلف  می باشد .

ورق سیاه معمولی در صنایع مختلفی مانند  صنعت ساختمان  مانند ساخت سوله وغیره  استفاده میشود. 

ورق های صنعتی  در مصارف  و پروژه های  صنعتی از قبیل  سد سازی  ، مخازن خاص، کشتی سازی صنایع سنگین فلزی  کاربرد دارند.

ضخامت ورق سیاه : از  5/1  میلی متر  شروع شده و نهایتا  به 110 میلی مترمی رسد.

ابعاد ورق سیاه  در حالت  رول فرم عرض ورق های سیاه بسته به ضخامت آن عرض 100- 125 و 200 سانتی متر  را دارا خواهند بود  طبعا در حالت رول  فرم محدودیت طولی و جود نخواهد داشت.

در حالت فابریک نیز  بسته به مقدار  سفارش میتوان  هر اندازه و ابعادی را تولید کرد اما بعضی  ازابعاد پر کاربردتر و مرسوم تر هستند:

ورق سیاه ابعاد 2000*1000 میلیمتر

ورق سیاه ابعاد 2500*1250 میلیمتر

ورق سیاه ابعاد 6000* 1000 میلیمتر

ورق سیاه ابعاد 6000* 1500 میلیمتر

ورق سیاه ابعاد 6000*2000 میلیمتر

ورق سیاه ابعاد 12000*2000 میلیمتر

ورق سیاه اصلی

نورد سرد (ورق روغنی )    

ورق روغنی در واقع اصطلاح عامیانه ورق هایی است که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شوند. در این فرآیند ورق های با ضخامت بالا توسط نورد به ضخامت های پایین تر تبدیل می شوند. 

در این فرآیند به علت استفاده از نورد سرد کیفیت ظاهری ورق های نورد شده بسیار عالی می باشد، از این رو از این نوع ورق ها بیشتر در کاربردهایی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهد استفاده می شود. ورق های روغنی بسته به نوع آلیاژ و همچنین عملیات  حرارتی صورت گرفته بر روی آنها به چند دسته کلی تقسیم می شوند:

ورق های معمولی (مانند ST12)
ورق های نیمه کشش (مانند ST13)
ورق های فوق کشش(مانند ST14)

ورق های روغنی به طور کلی و استاندارد از ضخامت ۳۰ صدم میلی متر الی ۳ میلی متر تولید می شوند و دارای دو عرض استاندارد ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر هستند.    
ورق های روغنی ای که در بازار ایران پرکاربرد ترند را شرکت های فولاد مبارکه اصفهان ، شرکت هفت الماس ، و شرکت فولاد غرب تولید می نمایند. و در مورد ورق های روغنی خارجی نیز معمولا ورق های روس و قزاق پرکاربد و همچنین در بازار موجود هستند. 

ورق گالوانیزه

ورق  گالوانیزه ورقی است که از پوشش روی  جهت جلوگیری  و محافظت در برابر زنگ زدگی و خوردگی بر روی آن  استفاده می کنند.

این نوع از فولاد به دلیل استحکام بالا از محبوبیت خاصی در بین  انواع فولاد برخوردار  است  پوشش روی  برروی فولاد منجر به ایجاد محصولی با عمر طولانی  وکیفیت از فولاد می شود.

مزایای فولاد گالوانیزه  به دلیل قابلیت استفاده گسترده در صنایع  از جمله داشتن هزینه  اولیه کم هنگام  تحویل بلافاصله  آماده استفاده است  این کار به آماده سازی  اضافی سطح  بازرسی نقاشی پوشش و غیره احتیاج ندارد و در نتیجه هزینه  تمام شده پایین تری نسبت به سایر فولاد ها دارد.

این محصول می تواند چنانچه در معرض شدید آب و رطوبت قرار گیرد بیش از 20 سال عمر کند و در محیط های معمولی بیش از 50 سال عمرمی کند.

عناصر  آهن در  فولاد  مستعد زنگ زدگی هستند  اما افزودن روی به عنوان  یک محافظ  بر روی فولاد  می تواند به عنوان هر گونه محافظ  در برابر  رطوبت و یا اکسیژن عمل کند.

لازم به ذکر است  شکافها و گوشه هایی را که نمی توان با سایر پوشش ها محافظت کرد می توان از گالوانیزه برای محافظت از آنها استفاده کرد.

ابعاد ورق ها : ضخامت ورق ها از 0.3 میلمتر تا 3  میلیمتر می باشند و همچنین دارای دو عرض استاندارد 1000 میلی متر و 1250 میلی متر هستند.

صنایع مصرف کننده فولاد گالوانیزه:

خودروسازی ، دوچرخه سازی،پیچ ومهره سازی ابزار و سیم سازی ، صنایع ساختمانی مانند نرده های بالکن راه پله ، نرده ها ، سقف های شیروانی  ، ساخت گارد ریل وغیره استفاده می گردد.

همچنین اغلب در  صنعت کشاورزی  مورد استفاده قرار می گیرد زیرا این تجهیزات بدون پوشش گالوانیزه  مستعد خوردگی و زنگ زدگی می باشند.

اضافه بر این باید گفت که  درخششی که گالوانیزه به فولاد می بخشد حاتی مدرن به آن داده و و در نقوش معماری مدرن رایج است  .

ورق گالوانیزه

ورق رنگی

کلافهای گالوانیزه را پس از پولیش سطح آن که باعث حذف چربی و یا ناخالصی  از سطح فلز می گردد  برس کاری نموده  و فرآیند رنگ آمیزی روی ورق گالوانیزه  انجام خواهد شد  سپس  سطح  ورق را با آب شستشو می دهند  و با هوا دهی  خشک می کنند در پایان به منظورارتقاء مقاومت خوردگی ورق و افزایش چسبندگی رنگ به سطح ورق ها  مواد شیمیایی  روی سطح  پاشیده میشود سپس یک نوع رنگ پایه پرایمر روی سطح بالایی و پایینی ورق  اعمال شده و وارد مرحله پخت می شود پس از سرد شدن ورق ها رنگ نهایی از جنس های مختلف  ماننند پلی استر ، اپوکسی، پلی وینیل، کلراید و پلی اورتان توسط غلتک روی سطح اعمال شده و دوباره واردمرحله  پخت رنگ می گردد.

کاربرد ورق های رنگی :

لوازم خانگی : ازقبیل یخچال  فریزر، آبگرمکن

صنایع ساختمانی : از قبیل  سقف کاذب ، کابینت ، نمای داخلی و خارجی ساختمانها

ابعاد ورق رنگی:  این ورق در ضخامت 0.48 و 0.5 و 0.6 و 0.7 و عرض 1250 تولید می گردد .

Call Now Button