صنعت ساخت و ساز جزو صنایعی می باشد که در آن از فولاد و آهن به طور وسیع استفاده می شود. به عنوان مثال، برای اجرای سازه های فولادی، فولاد نقش تعیین کننده ای دارد. فولاد و آهن در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی مقاوم نیستند و در مجاورت در شرایط آب و هوایی نامساعد و مرطوب به راحتی از بین می روند؛ بنابراین، برای جلوگیری از فروپاشی سازه های فولادی لازم است که ورق های فولادی مورد استفاده در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم سازی شوند.
یکی از استراتژی های معمول برای مقاوم کردن ورق های فولادی و آهنی در برابر زنگ زدگی، به گالوانیزه کردن مشهور است. در طی پروسه گالوانیزه کردن، یک لایه محافظتی فلزی (عمدتاً از جنس روی) بر روی ورقه های فولادی و آهنی برای جلوگیری از زنگ زدگی پوشانده می شود. گالوانیزه کردن یکی از مقرون به صرفه ترین راهکارها برای مقاوم سازی فولاد و آهن در محیط های خورنده است.
ورق های فولادی و آهنی تولید شده به موجب این فرآیند را ورق های گالوانیزه می خوانند. در صورت قرارگیری ورق های گالوانیزه در معرض رطوبت، فولاد و آهن سالم باقی می ماند چرا که این لایه محافظتی در برابر عوامل خورنده چون رطوبت به عنوان یک مانع عمل می کند و اجازه نمی دهد که فلز مادر (فولاد و آهن) دچار آسیب شود.